18 Mayıs 2009 Pazartesi

The Youtube Cannes Young Lions - Global Warming


Dünyayı yok etmenin çok daha kolay yolları var.

http://www.youtube.com/watch?v=Y55XjmJ-QL8


Yukarıda linkini verdiğim video ile Youtube Cannes Young Lions kısa film yarışmasında yarışıyoruz. Konumuz, Aralık ayında Kopenhag'da yapılacak zirveye dikkat çekmek ve kamuoyuna bu zirvenin önemini vurgulamak.

Dünyanın liderleri bir araya gelecek ve bir takım kararlar alacaklar. Bu kararların niteliği, dünyanın kaderini değiştirecek kadar önemli. Küresel ısınmaya karşı ciddi bir yapılanmaya girilmesi, bütün dünyanın tek amaç doğrultusunda hareket etmesine bağlı. Bizim de sivil halk olarak, bu toplantıya katılan otoritelere doğru kararlar almaları için baskı yapmamız gerekiyor.
Lütfen http://www.oxfam.org.uk/climateaction adresini ziyaret ederek, konuya dahil olunuz.

Konuyla ilgili videomuzu desteklemek için;

www.youtube.com/canneslions

* adresinden Vote kısmına gelmeniz,
* search kısmına "korkakadam1" yazmanız ve "go" butonuna tıklamanız,
* gelen videoyu seçip, sol tarafta izlerken iyi manada oy kullanmanız gerekiyor.

Ayrıca izlenme sayıları da önemli.


Lütfen dünyamıza ve videomuza destek çıkınız efenim.

13 yorum:

Deniz dedi ki...

Lost'tan Sayid konuşuyor sandım.

Diğer videoları da izledim, kıyaslayınca sanki mesaj vermek için çok fazla kasılmış gibi geldi.
Umarım başarılı olursunuz.

Volkan Öge dedi ki...

bizim ki mi mesaj vermek için kasılmış, diğerleri mi?

Adsız dedi ki...

diğer videoları izleyemedim daha ama bence çok hoş olmuş. amacınızın msj vermek olduğu düşünülürse çok da sırıtan bi msj kaygısı yok bence.ellerinize sağlık.o gözlüklü sen değilsin demi??

Android dedi ki...

gayet iyi bir video bana kalırsa..30a video izledim bir microwave wardı iyi denebilcek o da önem vurgulama bazında zayıftı.o kadar kısa süre içinde anlatım bolluğu bakımından bir sizin ki iş yapar sanırım.birkaç tane çıkarsa çıkar.yada bana dandini video denk geldi paso..

Android dedi ki...

30a yakın olucak o tabii =)

Deniz dedi ki...

@ Volkan Öge: Bizimki ;)

@ Adsız (?): Yani anlamıyorum, ben kötü olmuş ya da beğenmedim veyahut sırıtmış bu mesaj demedim ki. Amaç zaten mesaj vermek, orasını geçelim. Keşke diğer videoları izleseydin o zaman ne demek istediğimi anlardın. Olay şu ki gerçeklerle insanları başbaşa bırakmak, düşündürmek prim yapmıyor, daha üstü örtülü, aslında olay oldukça basitmiş gibi hareket eden, düz insanlara hitap edecek zıttırı bir video olacaktı. Hani bir türlü işin ciddiyetine varamayan, bilmem kaçıncı yüzyılların hayalini kuran ama üstünde yaşadığı gezegenin etini, sütünü deli gibi sömürmekten bir an olsun vazgeçmeyenler sadece okuyabilsin ya da dinleyebilsin diye. Anlamaları gibi bi beklentim olmadı zaten.

Volkan Öge dedi ki...

Tabi ki de mesaj vermek için kastık biraz. 30 sn ile 60 sn. arası süre kısıtlamalı bir videoda, vereceğimiz mesajın çok ta üzerini örtmek yanlış olur. Netekim, bir çoğu videoda direk olarak konuyu anlattıklarını gördüm. Bence bizim videoda bir viral tadı var. Önemli olan da oydu sanırım. Kısıtlar dahilinde, eldeki imkanlar neticesinde çıkan komposizyon budur. Lakin aklımıza gelen tek fikir de değildir. Hatırlatayım, brief verildikten sonra deadline 48 saat idi.

paper doll.. dedi ki...

yaratıcı.. (Y)

ordaki çoğu video gibi önce ince bi espri yapıp, sonunda "global warming kills" gibi bi klişeyle bağlamak yerine en başından adamın gözüne soka soka "mesaj vermek" ama bunu da kinayeli bi temayla haklı göstermek en net çözüm bence..
oyluyoruz o zaman...

Deniz dedi ki...

Ben alınganım bu aralar, mezuniyet, tez falan hassasım, içinde mesaj vermek kelimeleri geçince mesajlar beni muhatap alıyor zannediyorum, cevap verme isteği uyanıyor, kusura bakmayın.

Yahuuu, eleştirmeyelim, woawww süper olmuş kesin siz birincisiniz, diğerleri kaka kötü mü diyelim? Koyunum, koyunsun, koyun.

Ayrıca yine ve yine yineliyorum; ben videoyu yerecek bir kelam etmedim orda. Yüzeysellik de bir yere kadar. Neden yazılanların derinliğine varmak gibi bir hissiyat yok ki..

Yaşım kadar dikili ağacım var. Çevremdeki herkesi beleş kelimesiyle kandırmaya çalışarak güneş enerjisi kullanmalarına ikna etmeye çalışıyorum. Elimden gelse güneşin hareketinden kaynaklanan ozon incelmesine katkıda bulunmak isterim tabii. Lakin her güzel şeyin bir sonu var ve herkes bilinçli bir şekilde yaşamaya devam etse bile kozmos bu sürekliliğe izin vermeyecek. Eskisi kadar aktif olamasam da hala fahri çevre ve trafik müfettişliği yapıyorum.
Hayvanları ve bitkileri seviyorum.
Su ve elektrik tüketimim minimum; malum faturalar işte. Parfüm, deodorant hiçbir şey kullanmıyorum leşim.
Sonra, yakın bir tarihte (şartlar optimumlaşınca) fotosenteze başlamayı düşünüyorum. Daha ne yapayım.

Evet, video en başından gözüme sokulmuş olabilir, şu var ki benim hala gözüme sokulduğu yerde. Umarım seninkinin yerinde yeller esmiyodur. Eros'a selam.

paper doll.. dedi ki...

"Evet, video en başından gözüme sokulmuş olabilir, şu var ki benim hala gözüme sokulduğu yerde. Umarım seninkinin yerinde yeller esmiyodur. Eros'a selam."

oha.
ben diğer yorumları okuma zahmetinde bulunmadan yapmıştım kendi yorumumu.
hani okuyup bişeyi beğenmeyip "al ben de sana laf soktum" gibi bi amaç gütmedim hiç..
"mesaj vermek" şeklinde tırnak içine almış olmamın sebebi youtube'ta tesadüfen videoyu gören herhangi birinin bile ilk düşüneceği şey olmasıdır.
muhattabım kesinlikle sen değildin, video'yu hazırlayanlardı. mümkünse öyle kalsın..

Wilwarin dedi ki...

Sol arkadaki arkadaşın olaya konsantrasyonu süper..
Senide böyle bi videonun içinde görmeye alışık olmayınca gülümsedim ister istemez..

Oy ve izlenme konusunda da elimden geleni yapıcam.. Başarılar..

Deniz Coşkun dedi ki...

dostum tebrikler, bunu sevdiğimi ben belirtmiştim de, ama sana belirtmemiştim henüz.

bu sadece halk oylamasına dayalı mı olacak, yoksa cannes jürisi de dahil olacak mı, nedir?

eşallah hakettiği değeri görecektir bu viral örneği.

Volkan Öge dedi ki...

teşekkürler efenim öncelikle
sonralıkla

%49 ağırlıkla
izlenme sayısı ve vote sayısına bağlı.

muhtemelen bu kriterlere göre ilk 10 ya da 20 video üzerinden jüri bir seçim yapacak ki, bu da %51 lik kısmını oluşturuyor heralde.

lakin yüzyıldır gelişmekte olan ülkemizde youtube kapalı. dolayısıyla video kendini yaysa bile, aslında yayamıyor. çok mutluyum.