29 Haziran 2009 Pazartesi

kafabozan! gel lan buraya!

Guitar hero denen şeyi denemeden nefret etmiş, bir maymun oyunu olarak adletmiştim.
Adletmek fiilini TDK'ya bakmadan kullanmıştım. Gene kullandım.
Meğer guitar hero, hele ki Metallica, gerçekten güzel bir şeymiş. Hakkaten.
0-3 yaş grubuna yönelik dizayn edilmiş gibi görünen gitar ve baterisiyle sizi hiç gözükmek istemeyeceğiniz bir görünüme büründüyor. Böyle bir dezavantajı var. Yani oyun kapalıyken salonunuzda iki tane böle renkli küçücük oyuncak gitar, ve pembeli yeşilli küçücük bir davulumsucuk var. Ama utanmadan, bi de sesini olabildiğince max açaraktan deneyince çok bağlayıcı ve sinir bozucu derecede zevkli bir oyun. Önyargılı olduğum için bir daha yanıldığımı itiraf etmek istiyorum, oyunu oynuyorlar diye dalga geçtiğim, aşşağıladığım, hatta köpek muamelesi yaptığım herkesten özür diliyorum. Kill'em All dan çalın, ne çalarsanız çalın diyorum.

Son zamanlarda ağzımıza ciklet olan "kafası" ve "kafası çalışır" kalıplarından kurtulmak için dün Kızılay'a gittim. Ankara'ya. Şöyle bir döndük bitiverdi. Lakin hala "eski Türk filmi kafası" ya da "burada dumbness kafası çalışır" demekten kendimi alıkoyamıyorum. Bunun da diğerleri gibi gelip geçeceğini düşünerek kendimi avutuyorum. Araya kattığımız ingilizce kelimelerden bahsetmek bile istemiyorum, ama birilerinin user-friendly gibi kelimelere aynı tatta karşılıklar bulması gerekiyor.

Son zamanlarda evde oturmayı tercih ediyorum. Gece çıkmakmış, sıcakmış, kalabalıkmış, trafikmiş ve türevleriymiş; hepsi bir oluyorlar ve evden çıkma diyorlar. İlk bakışta asosyallik gibi gözüküyor, ama canım da dışarı çıkmak istemiyor. Sosyallik ıkıntımı evde yarattım.

Uzun metrajlı film sevdam hala devam ediyor. Bir gün öyle bir film yapacam ki...

Muhtemelen 10 yıl gibi kısa bir zamanda hayvan adam isimli elektronik müzik grubumuzun ilk single ını unofficial olarak piyasaya süreceğiz. Hayırlı olsun cümlemize.

Hazır konusu açılmamışken, cinsel konulara da değinmek istiyorum. Geçen gün gazetede Haydar Dümen'in köşesinde şöyle bir soru vardı: "Bekaret bozulduktan sonra öyle bırakılmalı mıdır, yoksa devam edilmeli midir?" Çoğu zaman bazı soruları kendileri atıyolar diye düşünüyodum ama böylesini gördükten sonra fikirlerim değişti. Bu kadar yaratıcılık, ancak konuya o kadar yabancı bir abiden çıkabilir. Özellikle "öyle bırakmak" derken acaba gözünde ne canlanmıştı? Çok çılgın benim için. Bu arada cevap "Devam edin yavrucuğum." şekline gelmişti Haydar abiden. Acaba bir sonraki gazetedeki cevabı nasıl bir halde beklediler, hani o kadar spontan bir soru ve o kadar geç gelen bir cevap olabilir mi? "-Napıcaz lan şimdi? -Soralım."

Benim için Haydar Dümen ve Demir Bükey benzer insanlardır. Benzer insan diye tabi ediyorum, ama aslında hiçbişeyleri benzemez, ama gene de halkı eğitmek konusunu misyon edinmiş iki karakter olarak ben benzetiyorum. Bi de bir insanın nemrutu kavramı var. Bu kavram da, benzer özelliklere sahip olan iki insanın biri diğerinin kötüsü, ketumu, yandan yemişi, dandiği veyahut nemrutu olduğu zaman mevzubahis oluyor. Ketum kelimesini de sözlük anlamıyla değil, kelimeyi bilmeyen bir insanın ilk duyduğunuda aklına gelen şekliyle kullandım. Böyle yüzü buruşmuş, limon yemiş, çok sıkılmış, yan sanayisi tadında. Mesela, örnek vermek gerekirse, İlyas Salman, Kemal Sunal'ın nemrutudur. Son olarak benzetme denklemi olarak, Amerika'nın şeyi bizim şuyumuz gibi bi konsept var. Buna örnek olarak ta "Amerika'nın Oprah'ı bizim Esra Ceyhan'ımız" durumu verilebilir. Bir sonraki yazılarımda bu benzetmeleri çeşitleyeceğim.

Başka bir kelime-anlam benzeşmesi sapıtması olarak Zevk İrsaliyesi'ne değinmiştim vaktinde. Buna ek olarak devlet dairelerindeki tribe replik olarak yapıştırıyorum bunu. "Önce 2.kattan zevk alacaksınız."

Bi de çok iğrenç bişey daha var ama onu açıklamak istemiyorum. Hani ne anlarsanız o.
" Hamza yaz, boşluk bırak, 4325'e gönder, Hamza cebine gelsin."

Herkese şimdiden mutlu yıllar dilerim. Yeni yılda en güzel şeyler sizinle olsun.
Burada tercihen bir arabesk müziği girsin isterdim fonda. Hani yazı biterken.

4 yorum:

Android dedi ki...

"kafabozan"da garip benzeşmeler çıkıyor.örnek vermeden durmam evet.Kaça bozan? Kafaboğan..vs uzatırdım ama hallaç pamuğu değil.belkide öyle.hallaç pamuğu ne bilmiyorum.

Deniz Coşkun dedi ki...

gitar heroda eline veririm. (ne zaman guitar hero veyahut rock band lafı geçse, ben de adeta bir ayı kesiliyorum, özür dilerim volkan)

Volkan Öge dedi ki...

biraz zaman tanı
önce öğrenmem lazım
expertte soloları zorluyorum şimdiden

çiğdem dedi ki...

orijinal:)